voetbalzone

Stuttgart neemt afscheid van te dure Boulahrouz: ‘Niet makkelijk voor ons’

Thijs Post03 mei 2012, 15:30
Laatst bijgewerkt: 03 mei 2012, 15:30
Advertentie

Khalid Boulahrouz neemt na vier seizoenen afscheid van VfB Stuttgart. De verdediger is in het bezit van een aflopend contract en hij is met zijn salaris van drie miljoen euro per seizoen te duur. Sportief directeur Fredi Bobic van VfB Stuttgart bevestigt het naderende afscheid donderdag.

/

“Het is natuurlijk niet makkelijk voor ons”, laat Bobic optekenen in de Duitse media. “Hij is een fantastische speler met een goed karakter. Alleen is hij simpelweg niet meer te betalen.” Wat de dertigjarige Boulahrouz gaat doen is nog niet bekend. In de Duitse media wordt gesproken over een terugkeer naar Nederland, maar gezien zijn salariseisen kiest Boulahrouz er mogelijk voor zijn carrière in het buitenland voort te zetten.

Boula is niet voor niets vicewereldkampioen”, baalt trainer Bruno Labbadia. “We kunnen hem goed gebruiken.” Boulahrouz maakte zijn debuut in het profvoetbal onder trainer Martin Jol bij RKC Waalwijk in 2002. In de jaren daarna speelde hij achtereenvolgens voor Hamburger SV, Chelsea, Sevilla en sinds 2008 verdedigde hij de kleuren van Stuttgart. Overigens moet ook de 23-jarige middenvelder Timo Gebhart vertrekken.

Bezig met laden …