voetbalzone

Stuttgart neemt na remise tegen Bochum afscheid van Babbel

Bart Kruyt06 dec 2009, 17:17
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 17:17
Advertentie

Khalid Boulahrouz krijgt te maken met een nieuwe trainer bij VfB Stuttgart. De clubleiding gaf vorige week nog aan dat Markus Babbel tot de winterstop de tijd zou krijgen, maar na de puntendeling met VfL Bochum is besloten om per direct uit elkaar te gaan. Dat meldt Stuttgart zondagmiddag via de officiële kanalen.

/

Vorig seizoen leek het huwelijk Babbel en Stuttgart nog zo mooi. De voormalig Duits international nam middenin het seizoen het roer over en bracht Stuttgart naar de derde plaats in de Bundesliga, waardoor de club zich plaatste voor de Champions League. Dit seizoen gaat het echter een stuk minder met Stuttgart, dat bijna onderaan staat in de nationale competitie.

Vorige week kreeg Babbel nog te horen dat hij een paar weken de tijd kreeg om het tij te keren, maar na de remise tegen Bochum (1-1) had de clubleiding er genoeg van. De coach werd zondag verzocht om zijn bureau leeg te halen en de vereniging te verlaten. Voor Boulahrouz betekent het afscheid van Babbel mogelijk goed nieuws: de international kwam onder Babbel nauwelijks aan spelen toe. Ook tegen Bochum maakte hij geen speelminuten.

Bezig met laden …