voetbalzone

Stuttgart ontevreden over Hleb: 'Hij heeft gewoon niet veel laten zien'

Daniel Cabot Kerkdijk25 feb 2010, 12:27
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2010, 12:27
Advertentie

Aleksandr Hleb keerde afgelopen zomer op huurbasis terug bij zijn oude werkgever VfB Stuttgart, maar de liefde tussen de Bundesliga-club en de Wit-Russische middenvelder lijkt danig bekoeld, aldus Bild. Hoewel Hleb basisspeler is in Stuttgart, is het enthousiasme dat er ten tijde van zijn rentree was getemperd. De kans dat hij er na de zomerstop nog speelt, acht de Wit-Rus klein.

/

Vijf succesvolle seizoen bij VfB leverden Hleb in 2005 een transfer op naar Arsenal. Na drie seizoenen Premier League vertrok de 28-jarige aanvallende middenvelder naar Barcelona, maar daar brak hij nooit echt door. De rentree in Stuttgart bevalt zowel club als speler echter maar matig, blijkt nu. Hleb start weliswaar altijd in de basis, maar maakt zelden de negentig minuten vol.

Waar Hleb zelf niet tevreden is, geldt datzelfde voor de nieuwe trainer Christian Gross. “In de korte tijd dat ik hier trainer ben, heeft Aleksandr gewoon niet veel laten zien”, vindt de oefenmeester. “Hij heeft een keer gescoord en een doelpunt voorbereid, dat is relatief weinig. Zdravko Kuzmanovic heeft bijvoorbeeld veel meer waarde voor het team gehad.” Bij Barcelona is hij ondanks een doorlopend contract ook niet meer welkom.

Bezig met laden …