voetbalzone

Stuttgart snoert kritische Lehmann de mond met boete

Matthijs van Laar11 dec 2009, 14:42
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2009, 14:42
Advertentie

VfB Stuttgart heeft doelman Jens Lehmann in woord en gebaar duidelijk gemaakt dat de club niet te spreken is over de uitlatingen die de goalie eerder deed, naar aanleiding van het ontslag van trainer Markus Babbel. Volgens de ervaren sluitpost heeft te club veel te makkelijk ad hoc gehandeld, en had er meer aan de lange termijn gedacht moeten worden.

/

Daar bleek men in Stuttgart niet van gediend, en dus besloot men de speler te straffen. “Iedereen mag zijn mening uiten, maar dat moet wel intern gebeuren”, zegt voorzitter Erwin Staudt op de website van die Schwaben. “De uitlatingen van Jens Lehmann zijn schadelijk voor de club en daarom niet te tolereren.”

“Om die reden hebben wij besloten hem een schriftelijke waarschuwing te geven en een geldboete op te leggen.” Lehmann stond de voorbije week sowieso om opmerkelijke redenen in het middelpunt van de belangstelling. De voormalig Duits international werd afgelopen woensdag tijdens het Champions League-duel met Unirea Urziceni betrapt op het doen van zijn behoefte achter de reclameborden.

Bezig met laden …