Stuttgart volgende opponent in jacht van Bayern München op treble

Daniel Cabot Kerkdijk17 apr 2013, 22:25
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2013, 22:25

In navolging van Bayern München heeft ook VfB Stuttgart zich voor de finale van de DFB Pokal geplaatst. Het team van trainer Bruno Labbadia was woensdagavond in de halve finale te sterk voor SC Freiburg: 2-1. Door het bereiken van de finale verzekert Stuttgart zich voor komend seizoen al van deelname aan de Europa League, daar Bayern zich eerder deze maand landskampioen van Duitsland kroonde. De finale van de nationale beker wordt op 1 juni in Berlijn afgewerkt.

In een open eerste helft opteerden beide ploegen voor aanvallend voetbal. Dat zorgde ervoor dat men in defensief opzicht steken liet vallen en dat leverde drie doelpunten op. Een zwakke voorzet van Ibrahima Toure werd in de negende minuut door Arthur Boka verzilverd: 1-0. Vijf minuten later profiteerde Jan Rosenthal van voorbereidend werk van Max Kruse: 1-1. Martin Harnik zette na een klein half uur spelen de 2-1 ruststand op het scorebord. Hij kopte raak uit een voorzet van Christian Gentner.

Na rust zorgden de ploegen wederom voor een enerverende wedstrijd, met veel strijd en doelkansen. Dat resulteerde echter niet in doelpunten. Bij de bezoekers hield Oliver Baumann zijn ploeg op de been met puike reddingen, maar de onnauwkeurigheid in de afwerking brak de ploeg van Christian Streich op. Bayern, dat ook in de halve finales van de Champions League staat, won vijftien van de achttien bekerfinales, Stuttgart zegevierde in drie van de vijf DFB Pokal-finales.