Stuttgart wint voor het eerst sinds september weer eens in Bundesliga

Bart Kruyt19 dec 2009, 19:31
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2009, 19:31

In Stuttgart hadden thuisploeg VfB en subtopper Hoffenheim meer last van het veld dan van elkaar. VfB kreeg de meeste kansen, maar had een penalty nodig om via Ciprian Marica op voorsprong te komen. Een vrije trap van Maicosuel bracht de gasten op slag van rust op gelijke hoogte, maar in de tweede helft stelde laagvlieger Stuttgart orde op zaken en scoorden invaller Cacau en Sami Khedira: 3-1. Het was voor het eerst sinds 26 september dat Stuttgart weer eens een competitieduel won.

Het besneeuwde veld in Stuttgart maakte goed voetbal zaterdagavond vrijwel onmogelijk. De gastheren gingen nog het beste met de situatie om en creëerden voldoende kansen, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Een handsbal van Hoffenheim-verdediger Andreas Ibertsberger in het strafschopgebied bracht vervolgens uitkomst: Marica benutte de penalty en zorgde zo voor de 1-0.

Net voor de pauze kreeg VfB, dat aantrad zonder landgenoot Khalid Boulahrouz, echter de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Een vrije trap van Maicosuel betekende het eerste schot op doel voor Hoffenheim en was gelijk doeltreffend: 1-1. Zijn ploeg moest na rust al wel gauw met tien man verder, nadat middenvelder Luiz Gustavo in de 52e minuut met zijn tweede gele kaart kon vertrekken.

Stuttgart profiteerde optimaal van de overtalsituatie en de zojuist ingevallen aanvaller Cacau zette de thuisploeg 25 minuten voor tijd voor de tweede keer op voorsprong, na perfecte voorbereiding door Pavel Pogrebnyak. Een kwartier later maakte middenvelder Khedira aan alle onzekerheid een eind, door een lange solo te bekronen (3-1). Door de zege achterhaalt VfB in de onderste regionen van de Bundesliga 1. FC Köln en VfL Bochum.