voetbalzone

Suárez: ‘Als ik die uitglijder van Gerrard had gemaakt, was ik gestopt’

Thijs Post06 nov 2014, 11:45
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2014, 11:45
Advertentie

Liverpool was vorig seizoen op weg naar de titel, maar in de laatste wedstrijden van het jaar gaf de ploeg van manager Brendan Rodgers het helemaal weg. Zo maakte Steven Gerrard in het duel met Chelsea (2-0 verlies) een cruciale uitglijder, waardoor er een einde kwam aan een ongeslagen reeks van elf wedstrijden van Liverpool. In zijn boek Crossing the line blikt toenmalig ploeggenoot Luis Suárez terug op dat moment.

voetbalzone

“Als ik in de schoenen van Steven had gestaan, weet ik niet of ik wel door had kunnen gaan met voetballen”, schrijft Suárez, die na het jaar verhuisde naar Barcelona. “Op emotioneel vlak moet het verschrikkelijk geweest zijn. In de weken daarvoor werd er zo veel over hem geschreven. De verwachtingen, de manier waarop hij Liverpool leidde, de eerste titel in twintig jaar, de geschiedenis van de Hillsborough-ramp… En toen gleed hij uit.”

“De aanvoerder, de man van de club, de icoon was ongelukkig genoeg om een cruciale fout te maken”, klinkt het. In de slotfase van die wedstrijd maakte Chelsea weliswaar nog de 2-0, maar die was volgens Suárez niet gevallen als de 1-0 niet was gevallen. “Maar het is lastig om nog te winnen van Chelsea als zij met 1-0 leiden.”

Bezig met laden …