voetbalzone

Suárez beëindigt loopbaan met wereldrecord interlands op zak

Daniel Cabot Kerkdijk28 mrt 2010, 10:26
Laatst bijgewerkt: 28 mrt 2010, 10:26
Advertentie

Claudio Suárez heeft zijn loopbaan als speler tot een einde gebracht. De 41-jarige verdediger was sinds vier jaar in dienst bij Chivas in de Verenigde Staten, maar heeft besloten na 22 jaar profvoetbal zijn schoenen op te bergen. Suárez is houder van het wereldrecord van aantal interlands als veldspeler. Hij verdedigde in totaal liefst 178 keer de eer van de nationale ploeg; hij debuteerde in 1992.

/

Suárez heeft aangegeven dat hij zich nu graag wil richten op zijn trainerscarrière. “Ik ben ontspannen en ben me ervan bewust dat de tijd als speler nu voorbij is”, laat hij weten aan de Mexicaanse media. “Dit moment moest ooit komen en ik heb de keuze gemaakt. Ik heb nu de opleiding tot trainer in Mexico gedaan, heb mijn titel behaald en nu wil ik nog een diploma behalen in de Verenigde Staten.”

De veteraan begon in het seizoen 1988/89 zijn profloopbaan in het shirt van UNAM. Met die club werd hij in 1991 kampioen van Mexico. Hij herhaalde dat kunstje ook toen hij onder contract stond bij Guadalajara, in 1997. Met het Mexicaans elftal, waarvoor hij tussen 1992 en 2006 in totaal 178 interlands speelde, won hij één keer de Confederations Cup en drie maal de Gold Cup. In al die jaren trof hij zes keer doel namens El Tri.

Bezig met laden …