voetbalzone

Suárez biedt excuses aan voor woede-uitbarsting: ‘Ik ben de coach dankbaar’

Gijs Freriks12 jun 2016, 15:10
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2016, 15:10
Advertentie

Luis Suárez heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn gedrag aan de zijlijn tijdens de Copa América-wedstrijd tussen Uruguay en Venezuela. De aanvaller mocht niet invallen, sloeg keihard tegen het plexiglas van de dug-out en gooide zijn hesje weg. De Uruguayaan was echter als ‘geblesseerd’ opgegeven en Óscar Tabárez kon de 84-voudig international dan ook niet inbrengen.

/

“Ik wil graag duidelijkheid verschaffen, want sommige dingen die zijn gezegd, zijn niet waar. Ik was niet eens negentig procent fit om te spelen. Ik wist dus dat ik niet kon spelen, maar heb mezelf alsnog ter beschikking gesteld voor de bondscoach”, aldus Suárez op een persconferentie. "Ik blijf de coach altijd dankbaar dat hij mij niet heeft laten spelen, want dan had ik nog veel geblesseerder kunnen raken. Spierblessures zijn link. De ene keer denk je dat je je goed voelt, maar de andere keer krijg je weer last.”

“Mijn reactie vloeide voort uit hulpeloosheid. Ik kon niets doen, kon mijn land niet helpen. Ik wilde spelen, maar wilde ook niet tegen de beslissingen van de coach ingaan. Ik heb altijd alles gegeven voor Uruguay en dat zal ik blijven doen. Het is overigens niet waar dat Barcelona heeft aangegeven dat ik niet mocht spelen, dat is nonsens”, besluit Suárez, die eraan toevoegt dat hij nu voor het Argentinië van Lionel Messi en Javier Mascherano gaat juichen.

Bezig met laden …