voetbalzone

Suárez boos op Britse fans: ‘Dit getuigt van een totaal gebrek aan respect’

Peter Nusselder02 aug 2012, 09:31
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2012, 09:31
Advertentie

Het olympische voetbaltoernooi zit er voor Luis Suárez en Uruguay na de groepsfase alweer op, nadat woensdag met 1-0 verloren werd van gastland Groot-Brittannië. De aanvaller van Liverpool baalt daarvan, maar vrijwel net zo erg vindt hij het gedrag van de supporters in het Millennium Stadium.

/

Voor aanvang van de wedstrijd verstoorden fans het volkslied van Uruguay, hetgeen aanvoerder Suárez in het verkeerde keelgat schoot. “Dat ze mij uitschelden kan ik hebben, dat maakt me niets uit. Maar dat de mensen op de tribune ons uitjouwden toen wij ons volkslied probeerden mee te zingen getuigde van een totaal gebrek aan respect”, vertelt de ex-Ajacied aan de BBC.

Ook in sportief opzicht werd het voor Suárez een tegenvallende avond. “Het doet pijn dat we verloren hebben en dat we nu naar huis kunnen”, laat de spits weten. Van het gedrag van het publiek wil hij zich echter zo weinig mogelijk aantrekken. “Ik denk dat ze me hier uitfluiten en uitjouwen omdat ze bang voor een speler als ik zijn. Ze hebben angst voor me, maar ik heb er geen last van.”

Bezig met laden …