voetbalzone

Suárez deelt compliment uit: ‘Ze deden er alles aan om de finale te halen’

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2015, 13:38
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 13:38
Advertentie

Dankzij onder meer twee doelpunten van Luis Suárez mag Barcelona zich een jaar lang de beste club van de wereld noemen. Het team van Luis Enrique zegevierde zondag in de finale van het WK voor clubteams met 3-0 over River Plate. Suárez maakte liefst 21 doelpunten in zijn laatste 18 duels voor Barcelona en staat in 2015 in totaal op 61 wedstrijden en 46 treffers.

voetbalzone

“Het belangrijkste is dat Barcelona deze prijs heeft gewonnen”, zo was Suárez na afloop bescheiden. De ex-speler van FC Groningen en Ajax sloot het mondiale toernooi als als topscorer én beste speler. “We kwamen hier voor de winst en dat is ons gelukt.” Suárez deed dat aan de zijde van Neymar en Lionel Messi, die in de voorbije periode met divers blessureleed kampten.

“Ze wilden dit toernooi en deze finale absoluut meemaken. De revalidatie verliep niet altijd even makkelijk. Ze hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te kunnen halen en dat is zonder meer een compliment waard.” Suárez hoopt dat het einde van sublieme reeks van Barcelona nog lang niet in zicht is. De Catalanen sluiten het kalenderjaar met vijf prijzen af. “Vaak kampen clubs na dit toernooi met een dip. Het is dus zaak om niet in te storten en de beste club ter wereld te blijven.”

Barcelona in 2015: landstitel ?? Copa del Rey ?? Champions League ?? Europese Super Cup ?? WK voor clubteams ?? 176 goals ?

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …