voetbalzone

Suárez en Lodeiro treffen Argentinië na zeldzame eliminatie Mexico

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2011, 06:00
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2011, 06:00
Advertentie

Uruguay heeft zich dinsdagavond lokale tijd voor de kwartfinale van de Copa América geplaatst. In La Plata was een enkel doelpunt voldoende om Mexico naar huis te sturen en daarmee een ontmoeting met Argentinië, komende zaterdag, te regelen. De Midden-Amerikanen worden voor het eerst na negentien opeenvolgende deelnames in een groepsfase van een WK, Gold Cup of Copa América geëlimineerd. De laatste uitschakeling dateert van het WK in 1978 in Argentinië.

Chili - Peru 1-0
Een eigen goal van Aldo Corzo diep in blessuretijd gaf de doorslag in de ontmoeting in Mendoza. Na een hoekschop werkte de middenvelder de bal achter zijn eigen doelman Salomón Libman: 1-0. Vanaf de 62ste minuut waren beide elftallen genoodzaakt verder te spelen met tien man. Jean Beausejour en Giancarlo Carmona kregen vanwege een hoog oplopend meningsverschil allebei de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Salvio Fagundes.

Barcelona-doelwit Alexis Sánchez kwam na een klein uur spelen als vervanger van Esteban Paredes in het veld en zorgde in het restant van het duel voor meer creativiteit in de aanval van Chili. Door de overwinning eindigt Chili als eerste in Groep C en ontloopt men gastland Argentinië in de volgende ronde. Brazilië, Paraguay of Venezuela is de volgende opponent in de kwartfinale.

Uruguay - Mexico 1-0
Door de winst van Chili, dat haar duel met Peru twee uur eerder afwerkte, wisten Uruguay en Mexico al dat winst een krachtmeting met Argentinië zou betekenen. Een nederlaag hield echter directe eliminatie in en zo geschiedde voor Mexico. Na vijftien minuten spelen stond de eindstand al op het scorebord. Luis Michel kon een vrije trap van Diego Forlán maar half keren en Álvaro Pereira profiteerde: 1-0.

Uruguay bleef ook na de openingstreffer de betere ploeg en miste een handvol uitstekende kansen. Luis Suárez stond negentig minuten in het veld, terwijl Ajacied Nicolás Lodeiro na ruim een uur spelen de plaats van Álvaro González innam. Forlán speelde interland nummer 79 en is daarmee recordinternational aller tijden. De aanvaller overschrijdt het aantal van voormalig doelman Rodolfo Rodríguez. Voor Mexico, onlangs nog winnaar van de Gold Cup, is de Copa América voorbij.

Bezig met laden …