Suárez helpt Liverpool langs Stoke, De Vries kan Man City niet stoppen

Bart Kruyt26 okt 2011, 22:52
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2011, 22:52

De supporters van Liverpool zijn weer een beetje meer van Luis Suárez gaan houden. De voormalig Ajacied is al uitgegroeid tot publiekslieveling op Anfield en liet woensdagavond weer eens zien waarom hij zo geliefd is, door tweemaal te scoren tegen Stoke City. Daarmee loodste Suárez Liverpool naar de volgende ronde van de Carling Cup. Ook Manchester City bekert verder: de koploper van de Premier League had weinig problemen met Wolverhampton Wanderers.

/

Stoke City – Liverpool 1-2
Suárez debuteerde met een doelpunt tegen Stoke City, toen in de Premier League en thuis op Anfield, en deed the Potters woensdagavond in de Carling Cup opnieuw pijn. In de eerste helft kregen beide ploegen nog kansen en Kenwyne Jones leek de score tien minuten voor rust te openen, maar zijn goal werd afgekeurd omdat er al een overtreding was begaan. Negen minuten later zette Jones Stoke alsnog op voorsprong: Sebastian Coates verspeelde de bal kinderlijk aan Jon Walters, die de bal voorgaf op Jones en de spits met een snoekduik binnen zag knikken.

De voorsprong was tegen de verhoudingen in, want ondanks dat beide ploegen wel mogelijkheden gehad, was Liverpool toch de betere ploeg. In de tweede helft gingen the Reds daardoor in de achtervolging en dankzij Suárez trok de equipe van Dalglish aan het langste eind. Tien minuten na rust speelde de aanvaller Ryan Shotton door de benen en krulde hij de bal fraai in de rechterbenedenhoek en vijf minuten voor het eindsignaal kopte Suárez een voorzet van Jordan Henderson binnen. Peter Crouch kreeg in blessuretijd nog een goede kans op de gelijkmaker, maar werkte de bal net over, waardoor Stoke klaar is in de Carling Cup.

/

Wolverhampton W. - Manchester City 2-5
Dorus de Vries beleefde een avond om snel te vergeten onder de lat bij the Wolves. De Nederlandse keeper, die in de competitie buiten de basis wordt gehouden door Wayne Hennessey, moest liefst vijf keer vissen tegen een ontketend Manchester City. Wolverhampton kwam weliswaar op voorsprong via een wonderschoon doelpunt van Nenad Milijias, maar daarna nam City het heft in handen. In vier minuten tijd poetsten Adam Johnson (schot na voorbereidend werk Nigel de Jong en Edin Dzeko), Samir Nasri (na pass Johnson) en Edin Dzeko (van dichtbij na redding De Vries) de achterstand volledig weg en stonden the Citizens plots met 3-1 voor.

Vroeg in de tweede helft werd Wolverhampton opnieuw overrompeld en lag nummer vier voor City, dat in het weekend al zo imponeerde door Manchester United te deklasseren, er alweer in. De jonge Luca Scapuzzi, landgenoot van trainer Roberto Mancini, benutte de rebound na een schot van Nasri dat De Vries nog wist te pareren. De Italiaanse nieuwkomer bij City stond ook aan de basis van de 1-5, na dik een uur spelen. Hij plaatste de bal perfect voor de voeten van Dzeko, die zijn tweede maakte. Een minuut later deed Wolverhampton iets terug via Jamie O'Hara, maar meer dan dat zat er niet meer in.