voetbalzone

Suárez: ‘Hij leert een hoop en maakt het verschil in de Eredivisie’

Robin Bruggeman07 sep 2018, 23:16
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2018, 23:16
Advertentie

Luis Suárez neemt het in de nacht van vrijdag op zaterdag, Nederlandse tijd, met Uruguay op vriendschappelijke basis op tegen Mexico en de aanvaller van Barcelona zal dat in het veld staan met Hirving Lozano. Suárez begon zijn tocht langs de Europese velden bij FC Groningen en speelde daarna nog voor Ajax. De spits denkt dan ook dat Lozano een goede keuze heeft gemaakt door naar de Eredivisie te komen.

Chucky maakt het verschil in Nederland en ik denk dat dat exemplarisch is voor het Mexicaanse elftal als geheel. Ze hebben veel jonge spelers die zich willen laten zien voor wanneer de nieuwe bondscoach wordt geïnstalleerd”, vertelt hij in gesprek met ESPN. “Het beste wat mij als Zuid-Amerikaan is overkomen was dat ik door het Nederlandse voetbal ben gegaan.”

“Dat is de beste leerschool die je kunt hebben in Europa om volwassen te worden en de verschillende aspecten te leren die je nodig hebt om te slagen in de top. Chucky is een van de spelers die dat nu laat zien, hij leert een hoop en hij heeft een mooie toekomst voor zich liggen”, vervolgt de 31-jarige aanvaller. Suárez wordt genoemd voor een terugkeer bij Ajax als hij besluit het Camp Nou te verlaten, maar hij sluit ook niet uit dat hij ooit nog een keer in Mexico aan de slag gaat.

“Je weet nooit wat er kan gebeuren in de voetballerij. Ik kan nu wel zeggen dat dat niet gaat gebeuren, maar misschien speel ik er over een paar jaar wel. Wat duidelijk is, is dat Mexico een elitecompetitie heeft en dat er veel spelers naartoe gaan, veel Franse spelers ook die bij de beste teams van Mexico spelen. Dat laat zien hoe hoog het niveau ligt. Die mogelijkheid sluit ik nooit uit omdat het een competitie is die hoog wordt aangeslagen.”

Bezig met laden …