voetbalzone

Suárez hoopt tegen Nederland 'doorn' van WK uit zijn zij te spelen

Erik van Dam07 jun 2011, 20:54
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2011, 20:54
Advertentie

Luis Suárez staat woensdagavond oog in oog met het Nederlands elftal. De 24-jarige aanvaller speelde vierenhalf jaar in ons land; eerst bij FC Groningen, daarna bij Ajax. De ontmoeting met Oranje is een nieuwe kans zich te profileren tegen een bekende tegenstander. Vorig jaar zomer ontbrak Suárez in de halve finale van het WK, vanwege een rode kaart in het duel daaraan voorafgaand.

/

In de kwartfinale tegen Ghana hield Suárez de bal met de hand uit het doel; het kwam hem op rood te staan en kostte hem de halve eindstrijd tegen Nederland. “Dat ik niet tegen Nederland speelde, is nog steeds een doorn in mijn zij”, tekenen Zuid-Amerikaanse media op uit de mond van de aanvaller. “Ik hoop dat ik die woensdag kan weghalen en Uruguay kan helpen een geweldige wedstrijd te spelen.”

Suárez, die tot op heden veertig interlands voor Uruguay speelde en daarin goed was voor zestien treffers, ziet de wedstrijd tegen Oranje als een belangrijk duel in de voorbereiding op de Copa América. Zijn land is één van de favorieten, naast de eeuwige titelkandidaten Brazilië en Argentinië. “Maar Chili en Paraguay, die briljant speelden in de WK-kwalificatie, zullen gevaarlijke rivalen zijn”, weet ook de huidig spits van Liverpool.

Bezig met laden …