voetbalzone

Suárez: 'Ik moest van hem wachten op een écht grote club en dat klopte'

Matthijs van Laar01 aug 2015, 12:58
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2015, 12:58
Advertentie
voetbalzone

Luis Suárez is alweer een jaar weg bij Liverpool, maar hij blijft warme gevoelens houden voor de club. Op Anfield beleefde hij zijn definitieve doorbraak op het internationale podium en dat was voor een groot deel te danken aan Steven Gerrard. De Uruguayaan noemt de clubicoon van the Reds dan ook een van zijn beste vrienden in de voetbalwereld. "En een van de beste spelers", zegt hij in gesprek met ESPN.

"In het voetbal is het niet makkelijk om veel vrienden te maken, want alles draait om de sport", legt Suárez uit. "Maar Steven heeft mij altijd geholpen en bleef me steunen, ondanks alle kritiek die ik in Engeland kreeg. Dat maakte hem niks uit. Hij bleef achter me staan en zoiets vergeet je niet. Ook overtuigde hij me ervan om bij Liverpool te blijven toen ik dicht bij een akkoord met Arsenal was. "

Gerrard vertelde Suárez dat hij beter kon wachten op een écht grote club. "Dat heb ik altijd onthouden en het klopte wat hij zei, want het jaar daarna kwam Barcelona langs." El Pistolero baalt nog wel altijd van het feit dat hij nooit kampioen werd met Liverpool. In het seizoen 2013/14 waren the Reds er dicht bij. "Het ging mis in de wedstrijd tegen Chelsea en tja, dat is nu eenmaal het lot", besluit hij.

Bezig met laden …