voetbalzone

Suárez: ‘Ik werd geholpen, maar ik kon niet stoppen met huilen’

Thijs Post11 mei 2014, 11:30
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2014, 11:30
Advertentie

Liverpool leek op weg naar de eerste landstitel sinds 1990, maar the Reds hebben het in de voorbije twee competitiewedstrijden uit handen gegeven. Chelsea was op Anfield met 0-2 te sterk, op bezoek bij Crystal Palace gaf Liverpool een 0-3 voorsprong uit handen (3-3). Na die laatste wedstrijd was Luis Suárez ontroostbaar.

voetbalzone

De sterspeler van Liverpool barstte in tranen uit en vond troost bij Steven Gerrard en Kolo Touré. “Mijn teamgenoten hielpen me, maar ik kon niet stoppen met huilen”, legt Suárez uit in de Engelse media. “Ik speel iedere wedstrijd met mijn hart en ik was erg verdrietig. Ik was verdrietig voor mijn teamgenoten, die zo veel hebben gedaan. Ik was teleurgesteld dat ik kansen had gemist.”

Voorafgaand aan het seizoen had Liverpool getekend voor een plek bij de top vier, maar naarmate het jaar vorderde kreeg men door dat er meer in zat. “Ons doel was de top vier en plaatsing voor de Champions League. Later dachten we dat we kampioen konden worden, maar toen verloren we van Chelsea en gebeurde dat bij Crystal Palace.” Overigens kan Liverpool nog steeds kampioen worden: het moet zondagmiddag winnen van Newcastle United en Manchester City moet in eigen huis verliezen van West Ham United.

Bezig met laden …