Suárez in tranen na bizarre comeback Crystal Palace

Bart Kruyt05 mei 2014, 22:56
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2014, 22:56

Liverpool heeft maandagavond een fout met misschien wel verschrikkelijke gevolgen gemaakt. De brigade van Brendan Rodgers kwam op bezoek bij Crystal Palace met 0-3 voor en leek op weg naar een eenvoudige overwinning, maar gaf de zeker lijkende driepunter in het laatste kwartier alsnog uit handen. Crystal Palace vocht zich terug en hield de titelkandidaat op een gelijkspel: 3-3. Liverpool staat nu wel weer bovenaan in de Premier League, maar heeft slechts een punt meer dan Manchester City, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft. Het sterrenensemble van Manuel Pellegrini kan zich in de laatste twee thuisduels van het seizoen nog een gelijkspel veroorloven.

Aanvoerder Steven Gerrard stond na het laatste fluitsignaal met de handen in het haar, terwijl toch juist hij moet weten dat een zege bij een 0-3 voorsprong nog geen zekerheid is. In 2005 knokte Liverpool zich bij deze achterstand nog terug tegen AC Milan en won het de Champions League, maar maandag gaven the Reds zelf een zeker lijkende zege uit handen. Het goede werk uit het eerste uur was zodoende maar weinig waard: Liverpool begon nog prima en kreeg al grote kansen via Mamadou Sakho en Glen Johnson, voordat Joe Allen uit een hoekschop de 0-1 binnen kopte. Dit was de eerste goal die Crystal Palace onder Pulis tegen kreeg uit een dood spelmoment.

Liverpool bleef na dit doelpunt de bovenliggende partij en leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan. In het laatste kwartier van de eerste helft kwam Crystal Palace echter toch beter in de wedstrijd en Jason Puncheon en Mile Jedinak hadden gevaarlijke schoten in huis, maar Simon Mignolet verdedigde de voorsprong van Liverpool met twee uitstekende reddingen. De gasten gingen zodoende met een minimale voorsprong de rust in en in de tweede helft kregen zij wat meer ruimte, waar optimaal van geprofiteerd werd. Speroni tikte eerst nog een inzet van Sturridge op de paal, maar was even later kansloos bij een tweede inzet van de spits. Voor Sturridge betekende dit zijn 21ste goal van het seizoen.

Twee minuten daarna werd het ook direct 0-3, na een combinatie tussen Raheem Sterling en Suárez die door laatstgenoemde werd bekroond met een doelpunt, en daarmee leek het duel definitief gespeeld. Suárez kwam met deze goal overigens op 31 Premier League-treffers en daarmee evenaarde hij het record van Alan Shearer en Cristiano Ronaldo. Voor Liverpool leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn, maar Crystal Palace kwam tot de verbazing van velen toch nog terug in de wedstrijd. Twaalf minuten voor tijd vloog een van richting veranderd schot van Damien Delaney in de bovenhoek en twee minuten daarna tikte invaller Dwight Gayle na een indrukwekkende sprint van Yannick Bolasie zelfs de aansluitingstreffer binnen.

Rodgers begreep langs de lijn niet wat er allemaal gebeurde en zag Crystal Palace nog aanzetten voor een slotoffensief. De wedstrijd stond plotseling helemaal op zijn kop en Mignolet moest de bal nog een paar keer weg boksen, voordat de thuisploeg kort voor het eindsignaal alsnog de 3-3 maakte. De defensie van Liverpool lag helemaal open Gayle werd vrijgespeeld, waarna hij zijn tweede van de avond binnen tikte. Liverpool probeerde hierna nog wel om terug op voorsprong te komen, maar dat lukte niet. Na het laatste fluitsignaal barstte Suárez in tranen uit: de Uruguayaan verborg zijn hoofd in zijn shirt en beseft dat de kampioensdroom naar alle waarschijnlijkheid voorbij is.