voetbalzone

‘Suárez is een gore straatrat en dat bedoel ik op een positieve manier’

Erik van Dam04 jan 2014, 07:33
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 07:33
Advertentie

Door nederlagen tegen Manchester City (2-1) en Chelsea (2-1) is Liverpool weggezakt uit de absolute top, maar het staat nog wel steeds vierde in Engeland. Bovendien doet het nog mee in de FA Cup, waarin het in ronde drie is aanbeland. Zondag komt Oldham Athletic uit de League One op visite en trainer Lee Johnson vreest dat zijn team heel wat te stellen krijgt met sterspeler Luis Suárez.

/

Johnson was aan het begin van het seizoen 2009/10 nog speler van Bristol City, dat in de voorbereiding een oefenwedstrijd speelde tegen Ajax. De Amsterdammers wonnen het onderonsje met 4-0 en Suárez was constant gevaarlijk, al scoorde hij maar één keer. Johnson is de spits nooit meer vergeten sinds die dag en weet dat de Uruguayaan sinds die bewuste zomer een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt.

“Suárez is een gore straatrat en dat bedoel ik op een positieve manier”, zegt Johnson. “Hij is scherp en afgrijselijk, dat zeg ik met bewondering want het is echt een winnaar. Hij heeft dat verlangen om vandaag beter te zijn dan hij gisteren was. Ik ontmoette Suárez vier jaar terug als speler van Bristol en het ging helemaal mis. Ik weet nog dat ik zei wie is die gozer voorin?. Hij was toen nog niet zo bekend.”

“Ik dacht echt wie ís dat in vredesnaam?. Het was mijn taak hem van de bal te houden, maar dat ging gewoon niet. Soms zijn spelers simpelweg té goed. Dat er nu een speler van zo’n wereldklasse niveau tegenover Oldham staat, moet je zien als wanneer ik meedoe in een wedstrijd tussen supporters. Dan kunnen ze zeggen dek hem, maar als ik eenmaal een kant opga, heb ik al een meter”, aldus Johnson met een knipoog.

Bezig met laden …