voetbalzone

'Suárez is een voorbeeld voor mij, maar iedereen kan van hem leren'

Bart Kruyt18 jan 2014, 09:44
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2014, 09:44
Advertentie

Christian Benteke kende een geweldig debuutseizoen bij Aston Villa en werd na 19 doelpunten uit 34 competitiewedstrijden in verband gebracht met diverse grotere clubs. De aanvaller dacht ook wel klaar te zijn voor een stap hogerop en diende een transferverzoek in, maar tekende even later opeens een nieuw contract bij Villa. Dit seizoen verloopt echter een stuk moeizamer voor hem.

voetbalzone

Benteke heeft dit seizoen pas vijf keer gescoord en maakte vorige week tegen Arsenal een einde aan een reeks van twaalf (!) wedstrijden zonder doelpunten. Zaterdagavond speelt Villa tegen Liverpool, waar de topscorer van de Premier League onder contract staat: Luis Suárez. Ook hij vroeg in de zomer om een transfer, maar bleef bij zijn werkgever en verlengde uiteindelijk zijn contract.

Benteke kijkt op tegen Suárez: "Hij is zonder twijfel een van de beste spelers van de competitie", zegt de Belg in de Engelse media. "Wat ik vooral aan hem waardeer is dat hij altijd blijft gaan. Wat dat betreft is hij een voorbeeld voor mij, maar iedereen kan van hem leren. Er is in de afgelopen maanden veel met hem gebeurd, maar hij is alleen maar sterker teruggekomen."

"Soms kan een aanvaller een actie beginnen en de bal verliezen", vervolgt Benteke. "Je verliest dan je hoop en zelfvertrouwen, maar Suárez heeft dat niet: hij probeert het altijd gewoon nog een keer. Hij schiet de bal soms de tribune in, maar bij de volgende kans maakt hij dan een doelpunt. Hij zal nooit opgeven en daarom is hij een geweldige speler geworden."

Bezig met laden …