voetbalzone

'Suárez is geen valsspeler, het is niet chic om te zeggen dat hij dat wel is'

Bart Kruyt06 jan 2013, 19:25
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 19:25
Advertentie

Liverpool heeft nog altijd kans om voor het eerst sinds 2006 de FA Cup te winnen. The Reds wonnen zondagavond met 1-2 bij vijfdedivisionist Mansfield Town, maar boekten die zege dankzij een curieus doelpunt van Luis Suárez. De Uruguayaan nam de bal met de hand mee en kon zo na een uur de 0-2 aantekenen, wat uiteindelijk de beslissende treffer bleek te zijn. Mansfield-coach Paul Cox ziet Suárez echter niet als een valsspeler.

/

De voormalig Ajacied viel in op Filed Mill en zorgde na een uur voor de margeverdubbeling voor Liverpool. Hij schoot de bal tegen doelman Alan Marriott aan en in de rebound nam Suárez de bal met de hand mee, om het leder vervolgens in het lege doel te werken. Cox voelt zich gek genoeg niet bestolen: "Ik vind hem geen valsspeler: het zou ook niet chic zijn om te zeggen dat hij dat wél zou zijn. Als wij zo hadden gescoord, hadden we het waarschijnlijk gewoon geaccepteerd. Dit is de charme van de FA Cup. Soms heb jij geluk, soms niet", zegt de coach.

Cox, die met Manfield op de negende plaats staat in de Conference National, had vooral genoten van Suárez: "Wat hij deed, was denk ik een reflex. Hij is een doelpuntenmaker en doelpuntenmakers willen altijd scoren, hoe dan ook", zegt de keuzeheer tegen Sky Sports. "Hij is gewoon een geweldig talent. Ik zou elke week willen betalen om hem te zien spelen. Hij is wonderful en we zijn blij dat we hem in dit land hebben." Suárez treft met Liverpool in de vierde bekerronde Oldham Athletic, de nummer negentien van de League One.

Bezig met laden …