voetbalzone

'Suárez kan de beste speler ooit worden die niet gewonnen heeft'

Thijs Post11 mrt 2013, 12:19
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2013, 12:19
Advertentie

Luis Suárez is bezig aan een fantastisch seizoen. De aanvaller van Liverpool is topscorer van de Premier League met 22 treffers (in alle competities maakte hij er al 29) en zondag stond zijn naam weer eens op het scoreformulier, toen Liverpool met 3-2 won van Tottenham Hotspur. De prijs voor de Speler van het Jaar lijkt een concurrentiestrijd te worden tussen Suárez, Robin van Persie (Manchester United) en Gareth Bale (Tottenham Hotspur). Volgens Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard is het nu of nooit voor zijn ploeggenoot.

/

“Als Suárez dit jaar niet wint, zal hij de beste speler ooit worden die het niet is gelukt”, zegt Gerrard via de officiële kanalen van de club. Gerrard weet dat de Uruguayaan door diverse gebeurtenissen niet de meest geliefde speler van Engeland is. Zo werd hij voor acht wedstrijden geschorst omdat hij Patrice Evra racistisch bejegende, wordt hij vrijwel ieder duel beschuldigd van een fopduik en zondag kreeg hij het nog aan de stok met Moussa Dembélé.

“Hij is een van de beste spelers ter wereld”, zegt assistent-trainer Colin Pascoe van Liverpool desondanks. “De manier waarop hij speelt, zijn doelpunten, zijn statistieken: hij hoort bij de allerbeste spelers. Hij verdient het om een favoriet te zijn voor de eretitel van Speler van het Jaar”, vindt Pascoe.

Bezig met laden …