Suárez kan Liverpool niet helpen op Old Trafford, titelhouder eruit

Thijs Post25 sep 2013, 22:35
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 22:35

In Engeland werden er woensdag wedstrijden afwerkt in het kader van de Capital One Cup, na de FA Cup het tweede bekertoernooi van het land. De absolute kraker die op het programma stond was Manchester United tegen Liverpool en dat duel stond in het kader van de terugkeer van Luis Suárez. De Uruguayaan knalde een vrije trap op de lat, maar kwam niet tot scoren. Javier Hernández deed dat wel en Manchester United won met 1-0. Titelhouder Swansea City werd ondanks een doelpunt van Wilfried Bony uitgeschakeld door Birmingham City.

/

Manchester United - Liverpool 1-0
Old Trafford barstte uit de voegen voor de voetbalklassieker tussen de aartsrivalen, maar beide partijen schotelden de fans geen bijzondere eerste helft voor. Daar kon ook Suárez, die terugkeerde in de basis van Liverpool na een schorsing van tien wedstrijden uitgezeten te hebben, niets aan veranderen. Alleen in de beginfase vielen er wat kleine kansen te noteren: Wayne Rooney schoot over en Hernández en Nani zagen hun inzet geblokkeerd worden door een verdediger, terwijl basisklant Alexander Büttner aan de andere kant een gevaarlijke voorzet van Suárez onschadelijk maakte. Qua spelbeeld was het eerste en het laatste deel van de eerste helft voor de thuisploeg, terwijl Liverpool beter was in het middelste deel.

Direct na rust kwam er verandering in de score. Er waren nog geen veertig seconden gespeeld of de bal lag achter Liverpool-keeper Simon Mignolet. Chicharito kreeg alle vrijheid bij een hoekschop van Rooney en de Mexicaan werkte beheerst binnen voor de 1-0. Voor de wedstrijd was dat een belangrijk doelpunt, want na rust werden er wél kansen gecreëerd. Jordan Henderson schoot in vrije positie naast, Suárez schoot in het zijnet en een kopbal van Daniel Sturridge werd op uitstekende wijze gekeerd door David de Gea. Aan de andere kant schampte een schot van Shinji Kagawa de lat. De grootste kans was nog voor Suárez, maar het lukte hem niet om de krantenkoppen te schrijven: hij krulde zijn vrije trap tegen de lat.

/

Birmingham City - Swansea City 3-1
Swansea City, de titelhouder, speelde met Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli in de basisopstelling, terwijl ook Bony (ex-Vitesse) en Roland Lamah (ex-Roda JC) mochten opdraven. The Swans waren in de eerste helft veel beter dan Birmingham City, dat een klasse lager speelt. De overmacht werd niet uitgedrukt in doelpunten en dat kwam de equipe uit Wales duur te staan. Tien minuten na de pauze opende Dan Burn de score voor the Blues en even later maakte Matt Green er zelfs 2-0 van. In de slotfase bekroonde Tom Adeyemi de fantastische tweede helft van de Championship-club met de 3-0. In extremis pikte Bony zijn doelpuntje mee, maar die treffer was voor de statistieken.

/

Newcastle United - Leeds United 2-0
Men maakte zich bij Newcastle United zorgen om de productie van Papiss Cissé, die zijn laatste doelpunt had gemaakt in april. Tegen Leeds United kwam de spits weer eens tot scoren: na 31 minuten spelen kopte hij een voorzet van Sammy Ameobi tegen de touwen. Dat was vijf minuten te laat om een negatieve mijlpaal te voorkomen, want inclusief deze 31 minuten was het precies 1.005 minuten geleden dat de Senegalees voor het laatst had gescoord. Newcastle, met Tim Krul en Vurnon Anita in de basisopstelling, verdubbelde twintig minuten voor tijd de voorsprong. De felbegeerde Yoann Gouffran maakte de 2-0 en daarmee was het verzet van de gevallen grootmacht Leeds gebroken.