voetbalzone

Suárez kraakt wereldgoal van Florenzi af: 'Dat was niet zo bedoeld'

Daniel Cabot Kerkdijk16 sep 2015, 23:20
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2015, 23:20
Advertentie
voetbalzone

Luis Suárez luisterde zijn vijftigste wedstrijd voor Barcelona op met een doelpunt, maar de krachtmeting tussen AS Roma en Barcelona in de Champions League eindigde onbeslist: 1-1. Een werelddoelpunt van Alessandro Florenzi bepaalde al in de eerste helft de eindstand. "Daar kwam ook wel een beetje geluk bij kijken", zo verzekerde de aanvaller na afloop in de catacomben van het Stadio Olimpico.

"We moeten hier rustig onder blijven", doelde Suárez op de halve misstap van Barcelona. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld, we hadden veel balbezit en ook veel kansen. Dat doelpunt van Florenzi viel uit het niets, dat was niet zo bedoeld. Na de gelijkmaker hielden ze alleen maar tegen, ze kozen ervoor om niet te verliezen."

Suárez benadrukte dat Barcelona een overwinning had verdiend. "Daar hebben we in ieder geval alles aan gedaan. Helaas hebben we onze kansen niet kunnen verzilveren. Iedereen weet hoe Italiaanse teams zijn, achterin zit het potdicht. Roma heeft een punt gekregen zonder kansen te creëeren." In de eerste helft had Barcelona een strafschop kunnen krijgen, na een charge op Suárez. "Dat is een duidelijke penalty. De beelden spreken gelukkig voor zich, anders zegt men dat ik op zoek was."

Bezig met laden …