voetbalzone

Suárez krijgt allerlaatste waarschuwing: ‘Dat mag nooit meer gebeuren’

Thijs Post22 mrt 2016, 09:44
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2016, 09:44
Advertentie

Luis Suárez houdt zich al enige tijd gedeisd, maar in het verleden kwam de ster van Barcelona en de nationale ploeg van Uruguay geregeld in het nieuws met opmerkelijke incidenten. Zo zette Suárez meer dan eens zijn tanden in een tegenstander. Bondscoach Óscar Tabárez heeft Suárez gewaarschuwd: er mag nooit meer gebeten worden.

/

Suárez kreeg nadat hij Giorgio Chiellini van Italië had gebeten een schorsing voor de nationale ploeg. Voor het eerst sinds dat incident op het WK van 2014 is hij weer opgeroepen; Uruguay bereidt zich voor op WK-kwalificatieduels met Brazilië en Peru. “Hij moet aan voetballen denken. Niets mag hem afleiden. Alle dingen die zijn kalmte kunnen beïnvloeden, proberen we uit te schakelen”, tekent Goal op uit de mond van de bondscoach.

“Er zijn ernstige dingen gebeurd en dat mag nooit meer gebeuren. Ik weet hoe belangrijk hij is en wat hij betekent voor Uruguay, maar hij meldt zich bij een team. De tegenstanders weten ook wat hij kan en zij zullen alles doen om hem tot de limiet te drijven. Hij moet volwassen zijn.”

Bezig met laden …