Suárez maakt eerste doelpunten voor Barcelona

Bart Kruyt24 sep 2014, 17:51
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2014, 17:51

Luis Suárez heeft zijn eerste doelpunten in het shirt van Barcelona te pakken. De aanvaller deed woensdag mee in de oefenwedstrijd van Barcelona B tegen een selectie van Indonesische talenten en was goed voor twee goals, de 2-0 en 5-0. Ook verdediger Thomas Vermaelen was trefzeker voor de Catalanen: hij is op de weg terug van een hamstringblessure. Barcelona won met 6-0.

Suárez werd in de zomer voor 81,25 miljoen euro overgenomen van Liverpool, maar mag voorlopig nog geen officiële wedstrijden spelen, vanwege de schorsing die hij kreeg na de beet in de schouder van Giorgio Chiellini op het WK. Suárez kan eind oktober zijn debuut maken in de Primera División, in de kraker tegen Real Madrid. In een poging wat wedstrijdritme op te doen, speelde de Uruguayaan woensdag mee met Barcelona B tegen Indonesië Onder-19.

Datzelfde gold voor Vermaelen, die door Barcelona werd overgenomen van Arsenal, maar wegens een blessure nog niet in actie kwam voor het eerste elftal. De verdediger opende al vroeg in de wedstrijd de score, door een voorzet vanaf rechts binnen te koppen. Even hierna maakte Suárez zijn eerste goal voor Barcelona: de aanvaller werd weggestuurd door Alen Halilovic, stormde het strafschopgebied in en schoof de bal met links via de binnenkant van de paal binnen.

David Babunski zorgde voor een 3-0 ruststand en Bicho maakte er in de tweede helft 4-0 van. Ruim twintig minuten voor tijd maakte Suárez vervolgens zijn tweede van de dag, toen hij werd aangespeeld met de rug naar het doel, opendraaide, een tegenstander op het verkeerde been zette en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met links binnenschoot. Het slotakkoord kwam op naam van Maxi Rolón.