Suárez scoort na schorsing van negen interlands direct tegen Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk26 mrt 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2016, 06:00

Luis Suárez heeft zich na zijn schorsing van negen interlands meteen laten gelden. De aanvaller nam vrijdagavond de gelijkmaker in de WK-kwalificatieinterland tussen Brazilië en Uruguay de 2-2 voor zijn rekening. De voltreffer van Suárez in de 48e minuut was ook meteen de eindstand in Recife. Suárez werd in 2014 geschorst na zijn beet jegens Giorgio Chiellini op het WK.

/

Brazilië had voor eigen publiek slechts veertig seconden nodig om aan de leiding te gaan. De defensie van Uruguay had geen antwoord op een gevaarlijke voorzet van Willian vanaf de rechterkant en het was Douglas Costa die de 1-0 maakte. Na 25 minuten verscheen de 2-0 op het scorebord: Renato Augusto profiteerde van een misstap van Álvaro Pereira en verschalkte Fernando Muslera.

Tot die tijd had Uruguay niets in te brengen tegen het spel van Brazilië, maar Edinson Cavani verzorgde enkele minuten later al de aansluitingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Pereira en Carlos Sánchez werkte el Matador het leer achter Alisson: 2-1. Brazilië had nog voor rust uitzicht op een derde treffer, maar Neymar en Douglas Costa faalden.

Vlak na rust nivelleerde Suárez de tussenstand; de aanvaller ontving de bal van Pereira en schoot het leer onder Alisson door. De kansen werden vervolgens schaarser en het spel grimmiger. Het was aan Alisson te danken dat Suárez niet voor de 2-3 zorgde: de doelman kwam dankzij een redding met zijn been als winnaar uit een één-tegen-één-situatie met de aanvaller. Uruguay blijft door het gelijkspel met tien punten tweede. Het verschil met Ecuador, dat eerste staat, bedraagt drie punten. Brazilië staat derde in de poule met acht punten uit vijf gespeelde wedstrijden.

Luis Suárez heeft zich na zijn schorsing van negen interlands meteen laten gelden. Hij scoorde tegen Brazilië (2-2)!