voetbalzone

Suárez staat voor rentree: 'Ze behandelden me nog slechter dan een hooligan'

Bart Kruyt18 mrt 2016, 16:27
Laatst bijgewerkt: 18 mrt 2016, 16:27
Advertentie

Luis Suárez haalde tijdens het WK van 2014 de wereldpers, toen hij in de wedstrijd tussen Uruguay en Italië Giorgio Chiellini in de schouder beet. De aanvaller werd na het incident zwaar gestraft door de FIFA, met een schorsing van vier maanden voor alle voetbalgerelateerde activiteiten. Daarnaast werd hij voor negen officiële duels uitgesloten van interlandvoetbal met de nationale ploeg.

/

Die negen interlands zijn inmiddels achter de rug, waardoor Suárez eind deze maand weer aan mag treden tegen Brazilië en Peru in het kader van het kwalificatietoernooi voor het WK van 2018. De speler van Barcelona is blij dat hij weer mee mag doen: “Het is zo lang geleden dat ik natuurlijk graag wil spelen, maar ik ben ook opgelucht dat het eindelijk allemaal voorbij is”, vertelt hij aan El Observador. “Ik heb het ergste achter de rug en ik moet nu weer plezier krijgen in het spelen voor Uruguay. Ik heb hier zo lang op gewacht.”

“Ze behandelden me nog slechter dan een hooligan, want iemand verbieden om een wedstrijd te spelen, mee te trainen, dat is onbegrijpelijk”, gaat hij verder. “Vier maanden niet mogen spelen en een internationaal verbod van twee jaar is teveel. Het klopt gewoon niet, het is bijna erger dan als ik doping had gebruikt.” Uruguay moet op 25 maart eerst op bezoek in Brazilië, voordat op 29 maart Peru in Montevideo de tegenstander is.

Bezig met laden …