voetbalzone

Suárez verklaart vertrouwensband: ‘Dat had ik ook al bij Ajax’

Gijs Freriks21 mrt 2016, 22:25
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 22:25
Advertentie

Luis Suárez is door bondscoach Óscar Tabárez opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Brazilië (25 maart) en Peru (29 maart). De aanvaller kan zodoende zijn eerste interland sinds 24 juni spelen en is blij met zijn rentree. “Ik ga mijn ziel en zaligheid erin stoppen”, aldus Suárez.

/

De 82-voudig international geeft in het interview met de Uruguayaanse pers aan dat de nationale ploeg niet afhankelijk van hem is, omdat men over meerdere leiders beschikt. Daarnaast vertelt El Pistolero zich op zijn gemak te voelen bij Barcelona en dat de samenwerking met Lionel Messi en Neymar niet alleen op het veld positief verloopt: “We zitten in de kleedkamer vaak met elkaar te dollen. Ney is een gelukkige jongen, geniet van het leven. Leo doet dat ook. Mensen kennen die kant niet van hem, maar hij kan uitbundig zijn. We genieten iedere dag van het spelletje en het gaat goed.”

“Om zo’n vertrouwensband met elkaar op te bouwen, moet je elkaar ook buiten het veld goed kennen. Dat gaat bij ons goed. Onze kinderen spelen samen en Uruguayanen en Argentijnen trekken vaak met elkaar op. Dat doe ik niet alleen bij Messi en Javier Mascherano, maar dat deed ik ook al bij Liverpool met Maxi Rodriguez en bij Ajax met Dario Cvitanich. Het is een bepaalde cultuur die wij hebben en waardoor wij zo zijn”, besluit Suárez, die dit seizoen al 43 keer scoorde in 43 wedstrijden. Daarnaast gaf hij 22 assists.

Bezig met laden …