voetbalzone

Suárez vreest ‘man van 100 miljoen’ niet: ‘Hij is geen vaste nummer 9’

Robin Bruggeman18 dec 2017, 14:18
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2017, 14:18
Advertentie

Barcelona werd afgelopen zomer voortdurend in verband gebracht met de komst van Philippe Coutinho en de Catalanen lijkt vastbesloten om in januari opnieuw aan te kloppen bij Liverpool. Naast de Braziliaan wordt ook Antoine Griezmann gelinkt aan een overstap naar het Camp Nou en Luis Suárez zou de komst van beide spelers toejuichen.

“Griezmann en Coutinho zijn allebei elitespelers die op het hoogste niveau actief zijn. Ze zitten niet zonder reden waar ze nu zijn. Ze zijn allebei jong en hebben nog een lange carrière voor zich liggen en Barcelona wil altijd de beste spelers”, vertelt de Uruguayaan in gesprek met RAC105. Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft naar verluidt al contact gehad met de familie van Griezmann, die aankomende zomer voor honderd miljoen euro op te halen is bij Atlético Madrid.

Suárez is niet bang dat hij door de eventuele komst van de Frans international naar het tweede plan zal verdwijnen: “Als je naar zijn spel kijkt, bij Atlético moet hij samenspelen met een echte nummer negen. Hij is zelf geen vaste nummer negen. Griezmann zou hier natuurlijk komen om iets toe te voegen aan het team en hij zal het team willen helpen op de positie waar de coach hem neerzet.”

De aanvaller leek zondag tegen Deportivo La Coruña te scoren met een rabona, maar zijn poging werd door arbiter Antonio Mateu niet gezien als een doelpunt. Suárez heeft er zelf zijn twijfels bij of de bal toch niet over de lijn was: “Het is niet zo moeilijk om te zien of het wel of geen doelpunt is. Er moet een chip in de bal om te zien of het daadwerkelijk een goal is. Ik hoop dat die situatie snel aangepast wordt.”

Bezig met laden …