voetbalzone

Suárez: ‘Zonder hem was ik niet de speler geworden die ik nu ben’

Erik van Dam22 mei 2016, 00:10
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2016, 00:10
Advertentie

Luis Suárez verliet Ajax in januari 2011 voor Liverpool en kreeg daar te maken met een net gearriveerde trainer: clubicoon Kenny Dalglish. De twee werkten anderhalf jaar samen, voordat Dalglish plaatsmaakte voor Brendan Rodgers. Aan hem heeft Suárez veel gehad en hij vindt het dan ook mooi voor de Noord-Ier dat die nu weer werk gevonden heeft. Rodgers werd deze week benoemd tot coach bij Celtic.

/

“Brendan is één van de beste trainers in Europa en ik ben niet verbaasd dat hij weer terug is op de velden. Hij houdt zoveel van het spel”, zegt Suárez lovend. “Zonder hem was ik niet de speler geworden die ik nu ben bij Barcelona. Een enorm deel van mijn opleiding als voetballer is aan hem en aan zijn management te danken. Natuurlijk werkt hij aan het team als geheel, maar hij werkt ook echt één op één met spelers.”

“Hij gaat met ieder van hen om tafel zitten en werkt aan datgene wat er beter kan, waar je de tegenstander kunt pakken. Hij laat niets over aan het toeval”, heeft Suárez ervaren. “Brendan is een hele intelligente man. Als de spelers luisteren naar wat hij zegt, worden ze zeker betere spelers. Ik had mezelf nog niet bewezen en moest me aanpassen aan de Premier League, die Brendan al kende. Hij kent het Engels voetbal ontzettend goed en hij heeft mij geholpen succesvol te worden.”

Bezig met laden …