voetbalzone

Suárez zou handsbal van WK herhalen: 'Als het moet, doe ik het'

Erik van Dam14 apr 2012, 09:30
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2012, 09:30
Advertentie

Luis Suárez vervulde tijdens de kwartfinale van het WK 2010 tegen Ghana een hoofdrol bij Uruguay. De spits haalde in de slotfase van de verlenging een doelpoging van Stephan Appiah van de lijn en blokte daarna de inzet van Dominic Adiyiah met zijn handen. Hij kreeg rood, maar Uruguay bereikte wel de halve finale. Mocht het nodig zijn tegen Everton, dan zou Suárez die actie herhalen, zegt hij.

/

Zaterdag spelen Liverpool en Everton op Wembley de halve finale van de FA Cup: de winnaar wacht een plek in de eindstrijd tegen Tottenham Hotspur of Chelsea. Terugkijkend op een van de belangrijkste wedstrijden in zijn profloopbaan zegt Suárez zaterdag in The Sun: “Het offer dat ik toen bracht was heel belangrijk voor Uruguay, om de halve finales te halen. En nu wil ik deze halve finale ook winnen.”

“Er zal heel veel kracht en energie bij komen kijken, maar ik ben verbonden aan dit elftal. Mocht het noodzakelijk zijn dat ik in de laatste minuut een bal afweer waardoor we winnen, dan zal ik mijn actie herhalen. Succes voor Liverpool is belangrijker voor mij dan persoonlijk succes. Maar ik hoop natuurlijk wel dat er niet weer zo'n drama voor me in het verschiet zal liggen”, zegt Suárez er nadrukkelijk bij.

Bezig met laden …