voetbalzone

Suárez zou handsbal zo weer doen: ‘Heb niets verkeerd gedaan’

Thijs Post15 jun 2014, 17:47
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2014, 17:47
Advertentie

Het was een van de momenten van het WK van 2010 die de wereld is bijgebleven. Uruguayaan Luis Suárez kreeg in de kwartfinale tegen Ghana een rode kaart, omdat hij met zijn hand een inzet van de lijn had gehaald. Suárez was in tranen, maar toen Asamoah Gyan de strafschop miste was hij door het dolle heen. Uruguay bekerde door naar de halve finale tegen Oranje, de ontroostbare Ghanezen lagen eruit. Suárez werd weggezet als huichelaar, maar spijt van die actie heeft hij niet. Hij zou het zelfs zo weer doen.

voetbalzone

“Ik vind niet dat ik iets verkeerd heb gedaan”, laat Suárez optekenen in de Daily Mirror. “Ik heb mijn plek in de halve finale van het WK opgeofferd, zodat mijn teamgenoten de kans kregen om die wedstrijd te spelen. Natuurlijk moeten sporters een rolmodel zijn. Ik had een kant die niet goed was voor het beeld, maar zo was ik in het echt helemaal niet. Eigenlijk ben ik erg verlegen.”

“Ik realiseerde dat ik mijn gedrag op het veld moest aanpassen, dat ik goed moest blijven spelen zonder slechte houding. Dat heb ik afgelopen seizoen bereikt. Ik denk dat ik sinds afgelopen zomer een rolmodel ben. Ik ben een professional, ik kijk vooruit en ik wil goed blijven spelen, ongeacht wat mensen over mij zeggen.” Suárez vindt het overigens niet eerlijk dat hij nog altijd wordt gezien als duikelaar. “Hoeveel gele kaarten heb ik nou gehad voor fopduiken? Ik heb kaarten gehad voor praten, vechten, natrappen… Maar niet voor fopduiken.” Overigens verloor Uruguay, zonder de geblesseerde Suárez, het eerste duel op het WK met 3-1 van Costa Rica.

Bezig met laden …