Suazo schiet Monterrey met twee goals naar titel in Apertura

Erik van Dam06 dec 2010, 13:52
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2010, 13:52

Mede dankzij twee treffers van Humberto Suazo heeft Monterrey de Apertura in de Mexicaanse competitie als winnaar afgesloten. De Chileense spits opende maandag (plaatselijke tijd) de score tegen Santos en na een doelpunt van José María Basanta was hij opnieuw trefzeker. Met de winst mag Monterrey zich de eerste kampioen van het seizoen noemen; de Clausura, die in het eerste halfjaar van 2011 wordt gespeeld, moet de tweede kampioen bekend gaan maken.

/

In de eerste wedstrijd, donderdag, had Monterrey nog met 3-2 verloren. De finale van de Apertura gaat echter over twee wedstrijden en in de return maakte de club kort metten met Santos. Suazo, in de zomer nog actief namens Chili gedurende het WK in Zuid-Afrika, raakte al vroeg in de wedstrijd de lat en liet daarmee zien te willen domineren. Na ruim twintig minuten joeg hij de 1-0 alsnog binnen, met een schot van buiten het zestienmetergebied van Santos.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Basanta de marge met een kopbal uit een hoekschop. Daarmee nam Monterry overall gezien definitief de leiding in de wedstrijd. Na een solo van Suazo, die hij afrondde met een treffer, werd het ook nog 3-0. Op Monterrey Macroplaza werd de kampioen later onthaald door zo'n 400.000 uitzinnige fans, meldt persbureau Reuters.