Subtoppers Parma en Genoa houden elkaar op gelijkspel

Matthijs van Laar06 dec 2009, 16:02
Laatst bijgewerkt: 06 dec 2009, 16:02

Er begint zich steeds duidelijker een top drie af te tekenen in de Italiaanse Serie A. Het gat tussen Juventus en Parma was zes punten, maar de Ducali verzuimden om drie punten in te lopen op de nummer drie. Een doelpuntrijke confrontatie met nummer zes Genoa eindigde in een 2-2 gelijkspel. Fiorentina klimt dankzij een 2-0 overwinning op Atalanta Bergamo weer weg uit de middenmoot.

/

Genoa – Parma 2-2
De twee verrassingen van het seizoen hielende elkaar in het Stadio Luigi Ferraris in evenwicht. Op aangeven van Giuseppe Sculi tekende Rodrigo Palacio na een kwartier voor de voorsprong van de thuisploeg, maar wederom vijftien minuten later sloeg Parma terug via Jonathan Biabiany. De Fransman hielp de bezoekers na rust ook een de 1-2 voorsprong, maar de nummer vier van de Serie A wist die leidinggevende positie niet vast te houden. Raffaele Palladino bepaalde de eindstand op 2-2.

/

Fiorentina – Atalanta Bergamo 2-0
Fiorentina mag dan in de Champions League wel uitstekend aan het presteren zijn, in de eigen competitie kwam de ploeg van Cesare Prandelli voorlopig niet verder dan een teleurstellende tiende plek. Na vandaag komt daar verandering in, want La Viola wist na twee achtereenvolgende competitienederlagen weer eens te winnen. Verantwoordelijk voor de driepunter waren Juan Vargas en Alberto Gilardino. De Peruviaan hielp zijn ploeg na 25 minuten aan een 1-0 voorsprong, waarna Gilardino in de slotminuut de zege veilig stelde.

Livorno – Chievo Verona 0-2
De wedstrijd tegen Chievo Verona leek voor Livorno een uitstekende gelegenheid om de aansluiting met het middenstuk van de ranglijst te hervinden, maar een vroege tegentreffer van Luca Rigoni én een rode kaart voor Livorno-aanvaller Cristiano Lucarelli bleken onoverkomelijk voor de gastheren. Lange tijd bleef bleven de Amaranto nog wel in de strijd, maar na 66 minuten spelen maakte Simone Bentivoglio met zijn eerste seizoenstreffer aan alle hoop van de thuisploeg een einde.

/

Bologna – Udinese 2-1
Bologna verschafte zich zondag weer wat lucht. Na twee weken zonder zege en een zestiende stek in de rangschikking was het weer eens raak voor de thuisploeg, die via Adaílton na een klein half uur spelen de leiding namen. International Antonio Di Natale deed op slag van rust iets terug voor de bezoekers, maar halverwege de tweede helft besliste Marco Di Vaio de wedstrijd in het voordeel van de Rossoblu.

Palermo – Cagliari 2-1
Simon Kjaer zorgde ervoor dat zijn prijskaartje weer wat opliep. De verdediger van Palermo, die in de belangstelling van clubs als Manchester United en Liverpool staat, bewees zondagmiddag dat hij ook belangrijke doelpunten kan maken. Na een ruim uur spelen maakte hij de 2-1, wat het slotakkoord bleek te zijn. Igor Budan had Palermo tien minuten eerder al op gelijke hoogte gebracht, nadat de score voor rust was geopend door Alessandro Matri. Door de overwinning vindt Palermo de aansluiting met het rechterrijtje.

SC Napoli – Bari 3-2
Fabio Quagliarella was de gevierde man bij Napoli. De aanvaller maakte in de thuiswedstrijd tegen Bari eerst al de 1-1 en werkte vervolgens twee minuten voor tijd ook nog eens de winnende 3-2 binnen. Door dit resultaat nadert Napoli het kwakkelende Genoa en vindt de ploeg zichzelf terug in het rechterrijtje van de Serie A. Bari, dat juist uit dit rijtje verdwijnt, eindigde de wedstrijd nog met tien man door twee gele kaarten voor Alessandro Parisi. Met een man meer maakte Christian Maggio eerst de 2-2, waarna Quagliarella de zege binnensleepte.

US Siena – Catania 3-2
In het rechtstreekse degradatieduel tussen US Siena en Catania deed de hekkensluiter van de ranglijst uitstekende zaken. Het doelpuntrijke duel met de naaste concurrent werd met 3-2 gewonnen, waardoor Siena en Catania nu evenveel punten hebben. Vooral Jorge Martinez zal daar van balen: de Argentijn scoorde tweemaal voor Catania, maar het bleek niet voldoende voor een goed resultaat. Namens Siena vonden Paul Codrea, Claudio Terzi en Michele Paolucci het net.