voetbalzone

Succescoach België wil niks kwijt over toekomst en zwijgt voorlopig

Matthijs van Laar13 okt 2013, 21:12
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2013, 21:12
Advertentie
/

Marc Wilmots en de Belgische bond geven voorlopig geen uitsluitsel over een gezamenlijke toekomst. Het contract van de succescoach loopt na het WK in Brazilië af en alles wijst erop dat er een langere samenwerking in het vat zit. Tot januari houdt de keuzeheer zijn kaken echter stijf op elkaar, zo vertelde hij zondagavond tijdens een persbijeenkomst.

Wilmots slaagde er vrijdag in om de Rode Duivels voor het eerst sinds 2002 weer eens naar een groot toernooi te loodsen en oogstte daarmee veel lof. Of die prestaties leiden tot een nieuw contract, kan en wil hij echter nog niet zeggen. “Dinsdag spelen we nog een kwalificatiewedstrijd en in november staan er twee vriendschappelijke oefeninterlands op het programma. Pas daarna kunnen we het hebben over een contractverlenging”, tekende Het Laatste Nieuws op.

Ook het duel met Wales kwam ter sprake. De wedstrijd geldt als het slotstuk van een succesvolle kwalificatiereeks, waarin onze zuiderburen slechts twee punten lieten liggen. “Iedereen wil spelen”, gaf Wilmots aan. “Thibaut Courtois staat in doel en Thomas Vermaelen krijgt ook een basisplaats, omdat hij speelminuten kan gebruiken. Met Christian Benteke neem ik geen risico's, hij is nog niet klaar om te spelen.”

Bezig met laden …