voetbalzone

Succescoach Martino blijft toch nog een jaar langer aan bij Paraguay

Matthijs van Laar09 jul 2010, 15:42
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2010, 15:42
Advertentie

De Paraguayaanse voetbalbond heeft besloten het lot van de nationale ploeg langer in handen te leggen van bondscoach Gerardo Martina. De 47-jarige Argentijn loodste het Zuid-Amerikaanse land naar de kwartfinales van het WK in Zuid-Afrika, waarin Spanje uiteindelijk net iets te sterk bleek. De oefenmeester gaf op de nationale TV te kennen dat hij aanblijft tot de Copa America van volgend jaar. Eerder deze week werd gemeld dat hij zou vertrekken.

/

“Het stond al vijf maanden vast dat ik zou blijven”, verklapte Martino het Paraguayaanse volk. “Het contract lag al klaar. Na de Copa America zit mijn werk er echter op en zal ik mijn taken neerleggen.” Onder Martino schaarde La Albirroja zich voor het eerst in de historie van het land bij de beste acht van de wereld. Een prestatie van formaat.

“Ik ben hartstikke trots op mijn spelers. Ik kan ze alleen maar feliciteren. Ze hebben geschiedenis geschreven”, aldus de keuzeheer, die ook aanbiedingen op zak had uit Argentinië, Saoedi-Arabië en Mexico. Martino is sinds 2007 in dienst als bondscoach van Paraguay.

Bezig met laden …