voetbalzone

Succescoach van afgelopen PL-seizoen belt hoogstpersoonlijk met De Ketelaere

Mart Oude Nijeweeme13 jul 2023, 10:40
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 10:40
Advertentie

Unai Emery hoopt Charles De Ketelaere naar de Premier League te halen, zo meldt de Italiaanse journalist Giovanni Capuano. De manager van Aston Villa ziet in de Belgische middenvelder een gewenste kwaliteitsimpuls voor zijn selectie en zou zelfs al een belletje hebben gepleegd naar Milaan. De Ketelaere komt bij AC Milan weinig aan spelen toe en zinspeelt op een vertrek.

Milan is echter niet bereid om zonder slag of stoot mee te werken aan een vertrek van De Ketelaere. De Italiaanse grootmacht wil minimaal 32 miljoen plus een doorverkooppercentage van liefst dertig procent. De Belgisch international werd vorig jaar voor ruim 35 miljoen euro overgenomen van Club Brugge. Dat bedrag lijkt er sowieso niet in te zitten.

Capuano weet dat Villa een eerste bod van 25 miljoen euro heeft uitgebracht op de aanvallende middenvelder. Door de komst van Cristian Pulisic naar Milan is er voor de Belg nog minder zicht op speeltijd, wat maakt dat hij zijn heil graag elders zoekt. Hoewel het eerste bod van de Engelsen niet voldoende lijkt, staat Milan niet onwelwillend tegenover eventuele onderhandelingen.

De Ketelaere reikte afgelopen seizoen met Milan tot de halve finale van de Champions League en eindigde als vierde in de Serie A, maar had slechts een beperkt aandeel in die prestaties. In 40 officiële wedstrijden wist hij slechts 1 assist af te leveren. Scoren deed hij niet. Eerder werd hij al in verband gebracht met een overgang naar West Ham United, Burnley, Everton en Crystal Palace.

Bezig met laden …