voetbalzone

Succescoach verwacht geen spanning: 'Titel nu al vergeven aan Juve'

Matthijs van Laar14 jul 2013, 17:40
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 17:40
Advertentie
/

Wat Marcello Lippi betreft belooft het komende seizoen in de Serie A niet al te spannend te worden. Juventus won twee keer op rij de Scudetto en zal ook de derde keer toeslaan. “Volgens mij is de titel nu al vergeven”, zegt Lippi in een vraaggesprek met La Stampa.

La Vecchia Signoria was de afgelopen jaren ongenaakbaar binnen de eigen landsgrenzen en wist zich deze zomer bovendien al flink te versterken. Fernando Llorente kwam over van Athletic Bilbao en Carlos Tévez werd weggehaald bij Manchester City. Daarnaast kondigde de club uit Turijn onlangs ook de komst van centrale verdediger Angelo Ogbonna aan.

“Juventus gaat de competitie winnen”, luidt de zeer voorbarige conclusie van Lippi, die zelf tegenwoordig werkzaam is bij het Chinese Guangzhou Evergrande. “Antonio Conte was als mijn aanvoerder al een echte leider en die kwaliteit heeft hij duidelijk ook als coach. Ik wist altijd al dat hij een goede coach zou worden.” Zelf was Lippi tussen 1994 en 1999 en tussen 2001 en 2004 coach van Juve. Hij won onder meer vijf keer de Serie A en de Champions League.

Bezig met laden …