voetbalzone

Successen Ajax Vrouwen hebben gevolgen voor onder meer Ajax en FC Twente

Jonathan van Haaster27 feb 2024, 14:32
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 20:19
Advertentie

Het Eredivisie-duel tussen Ajax en Excelsior is verplaatst van zondag 28 april naar woensdag 24 april, zo maakt de KNVB bekend. De wijziging in het speelschema heeft alles te maken met de Ajax Vrouwen, die nog altijd kans maken om minimaal de halve finale van de Champions League te bereiken.

De Ajax Vrouwen kennen een jaar om niet snel te vergeten. De Amsterdammers wisten in hun Champions League-poule met Paris Saint-Germain, Bayern München en AS Roma als tweede te eindigen en plaatsten zich zo voor de kwartfinale.

Op 19 en 27 maart werken de Ajax Vrouwen de kwartfinale van de Champions League af tegen Chelsea. Indien de ploeg van trainer Suzanne Bakker de Engelsen over twee duels weet te verslaan, dan speelt het op 28 april het tweede duel van de halve finale in de Johan Cruijff ArenA.

Om op die mogelijkheid voorbereid te zijn, voelt de KNVB zich genoodzaakt om de wedstrijd van het mannenteam van Ajax te verplaatsen. De ploeg van trainer John van 't Schip zou op 28 april aantreden tegen Excelsior, maar daar gaat dus een streep door. Het duel met de Kralingers wordt nu vier dagen eerder gespeeld.

De mannen van Ajax wachten zodoende mogelijk een vrij drukke periode. De kwartfinale van de Conference League wordt afgewerkt op 11 en 18 april. Zes dagen na de eventuele terugwedstrijd in de kwartfinale staat het duel met Excelsior op het programma. Ajax moet in de achtste finale van de Conference League nog wel eerst zien af te rekenen met Aston Villa.

De KNVB verklaart dat het het resultaat van de Ajax Vrouwen tegen Chelsea niet kan afwachten, omdat het dan simpelweg te laat is om Ajax - Excelsior nog te verplaatsen. Als gevolg van deze wijziging krijgen FC Twente - Almere City en Sparta Rotterdam - FC Volendam andere aanvangstijden.

FC Twente - Almere City begint woensdag 24 april om 18:45 uur in plaats van 20:00 uur. Op die woensdag luidt het eerste fluitsignaal bij Ajax - Excelsior om 21:00 uur. Sparta - Volendam wordt op zondag 28 april niet om 16:45 uur, maar om 14:30 uur afgetrapt.

Bezig met laden …