voetbalzone

Succestrainer Bielsa verlengt contract bij Chili tot zomer van 2015

Bart Kruyt03 aug 2010, 08:07
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2010, 08:07
Advertentie

Marcelo Bielsa blijft langer aan als bondscoach van Chili. De Argentijnse keuzeheer, die op het afgelopen WK indruk maakte met het Zuid-Amerikaanse land, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract. De Chileense bond maakt op haar officiële website bekend dat Bielsa tot de zomer van 2015 zal blijven.

/

De 55-jarige oefenmeester, die sinds 2007 aan het roer staat bij de Chileense ploeg en eerder jarenlang bondscoach van Argentinië was, wordt met zijn nieuwe contract beloond voor de goede prestaties van Chili. Op het afgelopen WK was het land één van de smaakmakers, maar werd het in de achtste finales uitgeschakeld door Brazilië. Over vier jaar hopen Chili en Bielsa er in dit land weer bij te zijn op het WK.

Het eerstvolgende toernooi dat nu wacht is de Copa America van 2011. “We zijn blij dat we een overeenkomst hebben weten te bereiken met Marcelo Bielsa en kijken met vertrouwen vooruit naar de toekomst”, zei bondsvoorzitter Harold Mayne-Nicholls. “De onderhandelingen waren niet eenvoudig, maar hebben uiteindelijk toch het gewenste resultaat opgeleverd.”

Bezig met laden …