voetbalzone

Succestrainer gaat nog twee jaar door bij Oekraïense prijzenpakker

Thijs Post25 mrt 2013, 13:52
Laatst bijgewerkt: 25 mrt 2013, 13:52
Advertentie

Succestrainer Mircea Lucescu blijft twee jaar langer bij Shakhtar Donetsk. De 67-jarige oefenmeester heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2015 aan de club verbindt. In de wandelgangen werd de Roemeen nog in verband gebracht met een dienstverband bij Internazionale, Anzhi Makhachkala of Paris Saint-Germain.

/

Lucescu is al sinds 2004 werkzaam bij Shakhtar Donetsk en de club is onder leiding van de oefenmeester de grootste prijzenpakker van Oekraïne geworden. Lucescu werd met Shakhtar zes keer landskampioen, pakte vier keer de beker en won in het seizoen 2008/09 de UEFA Cup. Een jaar later veranderde de naam van dat toernooi in de Europa League.

“Ik houd van onze fans, ik houd van de spelers en ik geloof in de technische staf”, laat Lucescu optekenen via de officiële kanalen van de club. “Samen kunnen we tot nieuwe hoogten reiken met deze club.” Lucescu zit sinds 1979 in het trainersvak en in het verleden was hij actief bij onder meer Brescia, Internazionale, Galatasaray en Besiktas.

Bezig met laden …