voetbalzone

Succestrainer vertrekt bij Napoli: 'Mijn tijdperk hier is voorbij'

Bart Kruyt20 mei 2013, 00:00
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2013, 00:00
Advertentie

De trainerscarrousel in de Italiaanse Serie A kan gaan beginnen met draaien. Napoli verloor zondagavond met 2-1 van AS Roma en na afloop deed Walter Mazzarri een verwachte mededeling, namelijk dat hij zal stoppen als hoofdtrainer van Napoli. "Ik wil de fans bedanken, maar mijn tijdperk hier is voorbij", zei de oefenmeester, die claimt nog niet te weten wat hij nu gaat doen.

/

Mazzarri stond sinds 2009 voor de groep bij Napoli en leidde de ploeg dit seizoen naar de tweede plek, waardoor i Partenopei volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League uitkomen. In de afgelopen weken werd er al veelvuldig gespeculeerd over een vertrek van de coach, die over een aflopend contract beschikt. Zondagavond heeft Mazzarri bevestigd dat hij deze aflopende verbintenis niet zal gaan verlengen en dat hij op zoek gaat naar iets nieuws.

De 51-jarige Mazzarri wordt genoemd bij Internazionale (als opvolger van Andrea Stramaccioni) en AS Roma (opvolger van Aurelio Andreazzoli), maar de coach zegt dat hij vanaf maandag pas na gaat denken over de toekomst. Roberto Di Matteo, Rafael Benitez, Marcelo Bielsa en Giuseppe Sannino worden genoemd als kandidaten om het takenpakket van Mazzarri in Napels over te nemen.

Bezig met laden …