voetbalzone

Succesvolle rentree brengt Lensky uitnodiging voor Canada

Erik van Dam30 okt 2009, 14:42
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2009, 14:42
Advertentie

De rentree van Jacob Lensky (20) in het profvoetbal is Canadees bondscoach Stephen Hart niet ontgaan. De middenvelder van FC Utrecht is uitgenodigd voor twee oefenduels die The Canucks volgende maand afwerken tegen Macedonië en Polen. Voor Lensky is het de eerste keer in zijn loopbaan dat hij is opgeroepen voor zijn vaderland.

Hij kwam al wel uit voor de vertegenwoordigende teams van de Noord-Amerikanen, voor spelers onder 23 en onder 20 jaar. Lensky was blij verrast met het nieuws van de bondscoach, zo erkent hij op de officiële website van FC Utrecht. “Ik hoorde wel wat geruchten hier en daar en weet dat de bondscoach wedstrijden van FC Utrecht gezien heeft op tv. Het gaat allemaal snel dit seizoen. Maar ik blijf er ook nuchter onder, ik besef dat ik me gewoon elke wedstrijd weer moet bewijzen.”

Lensky belandde in 2007 bij Feyenoord, nadat hij de jeugdopleidingen van diverse clubs had doorlopen. Voor de Rotterdammers kwam hij slechts één keer in actie; later legde hij in de media uit dat hij een flinke hekel had aan de randverschijnselen van het bestaan van profvoetballer. Bij FC Utrecht is hij echter bezig aan een sterke opmars; onlangs beloonden de Domstedelingen zijn inzet al met een verbeterd contract.

Bezig met laden …