Sükrü Saracoglu Stadion ziet vier strafschoppen; druk op Ersun Yanal neemt toe

Demen Bulbul08 feb 2020, 19:04
Laatst bijgewerkt: 08 feb 2020, 19:04

Fenerbahçe heeft voor de tweede week op rij punten laten liggen in de Süper Lig. Het team van trainer Ersun Yanal kwam zaterdagavond op eigen veld tegen Alanyaspor niet verder dan een remise: 1-1. Papiss Cissé mocht namens de bezoekers driemaal aanleggen voor een strafschop, maar scoorde slechts één keer. Bij Fenerbahçe speelde Garry Rodrigues als basisspeler bijna de gehele wedstrijd en deden Deniz Türüc en Ferdi Kadioglu als invallers mee.

De eerste helft verliep voor Fenerbahçe ronduit dramatisch. Het elftal van Yanal schoot voor rust geen enkele keer op doel en keek halverwege tegen een 0-1 achterstand aan. Papiss Cissé opende na een halfuur voetballen de score vanaf de strafschopstip, nadat Jailson de bal in de eigen zestien op de hand had gekregen. Cissé scoorde overigens pas bij zijn tweede poging vanaf elf meter: de Senegalese spits miste in eerste instantie, maar mocht op herhaling doordat keeper Altay Bayindir bij zijn redding te snel van zijn doellijn was gekomen.

[stand:19]

Fenerbahçe kwam na de onderbreking, met Türüc als vervanger van Tolga Cigerci, beter uit de startblokken. Scheidsrechter Ümit Özturk zag in het strafschopgebied een lichte overtreding van Manolis Siopis op Garry Rodrigues, waarna de penalty die volgde werd benut door Max Kruse: 1-1. Özturk had de smaak te pakken, want na een uur kende de arbiter voor de derde maal een strafschop toe, ditmaal weer aan Alanyaspor. Cissé nam opnieuw plaats achter de bal, maar teisterde nu de lat.

Daardoor bleef de score in evenwicht. Yanal wilde echter meer en voerde in de 83ste minuut een aanvallende wissel toe: Kadioglu betrad het veld als vervanger van linkervleugelverdediger Nabil Dirar. De voormalig NEC'er maakte zoals de laatste weken gebruikelijk een zeer bedrijvige indruk als invaller, maar kon Fenerbahçe in de spaarzame minuten die hem gegund waren uiteindelijk niet meer aan een overwinning helpen.