voetbalzone

Sulimani tekent één na dag afzegging Heracles contract in Oostenrijk

Erik van Dam19 aug 2010, 15:15
Laatst bijgewerkt: 19 aug 2010, 15:15
Advertentie

Emin Sulimani vervolgt zijn profloopbaan in eigen land. De 24-jarige middenvelder was op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij Austria Wien ten einde liep. Heracles Almelo nam de Oostenrijker enkele dagen op proef in Almelo, maar besloot uiteindelijk af te zien van een samenwerking. Subtopper LASK uit Linz maakt nu bekend Sulimani te hebben gecontracteerd.

Hoofdtrainer Peter Bosz van Heracles zag Sulimani enkele dagen aan het werk, evenals proefspeler David Stevic. Beiden kwamen echter niet in aanmerking voor een verbintenis in het Polman Stadion. Sulimani had blijkbaar ook nog opties in eigen land, want LASK was er snel bij om de middenvelder te strikken met een meerjarig verbintenis.

De huidige nummer negen van de Bundesliga bevestigt de komst van Sulimani via de officiële kanalen. Hij speelde er ooit al in de jeugd en keert er nu dus terug. Hij moet nog wel de medische keuring doorstaan, maar de club verwacht geen problemen. Sulimani staat op 151 duels in de Oostenrijkse competitie, waarin hij twaalf keer scoorde.

Bezig met laden …