Sunderland kegelt Chelsea uit tweede bekertoernooi

Thijs Post17 dec 2013, 22:24
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2013, 22:24

De Capital One Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland, is niet de meest begeerde prijs bij de grote clubs van de Premier League. Toch zullen de managers de kans om het toernooi te winnen niet voorbij laten gaan. Chelsea was tegen Sunderland op weg naar de halve finale, maar kreeg twee doelpunten tegen in de slotfase. Eerst in de reguliere speeltijd, later in de verlenging: 2-1. Manchester City plaatste zich eerder op de avond als eerste club voor de halve finale, door zich te ontdoen van Leicester City. The Citizens wonnen met 1-3 van de club uit de Championship.

/

Sunderland - Chelsea 2-1 n.v.
Er is al veel gezegd en geschreven over doellijntechnologie, maar de hulpmiddelen zijn nog niet vaak gebruikt om te beslissen of er sprake was van een doelpunt. In het duel tussen Chelsea met Sunderland gebeurde het wel. Direct na rust ontsnapte verdediger César Azpilicueta over de rechterkant en hij gaf de bal laag voor richting de tweede paal. Daar kwam Frank Lampard ingelopen, maar Lee Cattermole deed er alles aan om de middenvelder van scoren af te houden. Sunderland-keeper Vito Mannone haalde de bal achter de lijn weg en dat kwam de arbitrage te weten dankzij de doellijntechnologie. Het was direct de eerste interessante gebeurtenis, want daarvoor viel er niet veel te genieten in het Stadium of Light.

Ook na de onderbreking viel er niet bijzonder veel te genieten, al had Chelsea de pech dat spits Samuel Eto’o het vizier niet op scherp had staan. In de slotfase, even nadat een veldbestormer voor een glimlach zorgde bij coaches José Mourinho en Gustavo Poyet, ging Sunderland op zoek naar de gelijkmaker. Die werd twee minuten voor tijd gemaakt door Fabio Borini en dat betekende verlengen. In de slotfase draaide Sunderland de duimschroeven aan, maar mede dankzij een fantastische redding van de 41-jarige Mark Schwarzer op een kopbal van Sung-Yong Ki hield Chelsea lang stand. Een minuut voor het einde van de verlenging trok Ki naar binnen een schoot hij zijn ploeg alsnog door naar de volgende ronde.

/

Leicester City - Manchester City 1-3
Manchester City had in het King Power Stadium van Leicester City weinig moeite met de thuisclub. Dat was mede te danken aan een vroeg doelpunt van Aleksandar Kolarov, die op fantastische wijze scoorde uit een vrije trap. De verdediger raakte de bal vol, keeper Kasper Schmeichel kreeg er nog een hand tegen, maar hij kon niet voorkomen dat het ding heerlijk in de kruising sloeg. Vier minuten voor rust leek de wedstrijd al zo goed als beslist. James Milner vond wat ruimte op links, probeerde het, maar zag dat zijn voorzet annex schot van richting werd veranderd. De bal kwam terecht voor de voeten van Edin Dzeko, die simpel binnentikte.

Direct na de onderbreking maakte Dzeko zijn tweede en dat betekende dat het gespeeld was. Milner legde terug, de spits zocht een hoek uit en vond de touwen. In de slotfase zorgde Lloyd Dyer met een van richting veranderd schot nog voor de 1-3, maar verder zouden the Foxes (de nummer drie van de Championship) niet komen. Smetje op de zege van Manchester City was het uitvallen van Pablo Zabaleta, die na tien minuten in de eerste helft naar de kant moest met een hamstringblessure.