voetbalzone

Sunderland mag niet terug of breed spelen: ‘We pakken het aan’

Thijs Post14 feb 2015, 18:25
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2015, 18:25
Advertentie

Wie zondag een interessante wedstrijd wil zien, kan zich wellicht richten op het FA Cup-duel tussen Bradford City en Sunderland. De laatste ploeg is favoriet, al draait het in de Premier League niet lekker met de mannen van manager Gustavo Poyet. De oefenmeester zei onlangs dat het zijn spelers niet lukte om de bal over drie meter naar elkaar te spelen en daarom heeft hij opmerkelijke regels opgesteld op de training.

voetbalzone

“Als ik op de tribune zit en ik kijk naar mijn ploeg, de ploeg waar ik van houd, en ik zie elf spelers die de bal niet kunnen passen over drie meter. Wat doe ik dan? Ja, dan word ik boos”, laat Poyet optekenen in de Engelse media. “Voor ik hier kwam stond ik bekend om een bepaalde speelstijl. Spelen wij dat voetbal nu? Nee, maar ik probeer het wel. Het is een proces.”

Op de training is het nu verboden om zijwaartse ballen en terugspeelballen te geven. Alles moet vooruit. “Hoe vaak hebben wij ballen van achteruit gegeven de laatste drie maanden? Bijna nooit, terwijl we dat wel moeten doen. Daarom pakken we het aan”, aldus Poyet.

Bezig met laden …