Sunderland na rake kopbal Welbeck op gelijke hoogte met Tottenham

Bart Kruyt18 dec 2010, 14:40
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2010, 14:40

Sunderland is erin geslaagd om Bolton Wanderers te passeren op de ranglijst. De wedstrijd in het Stadium of Light, één van de weinige duels in Engeland die dit weekend doorgaat, wist de ploeg van Steve Bruce de punten in eigen huis te houden: 1-0. Sunderland komt hierdoor op gelijke hoogte met Tottenham Hotspur, dat zondag niet in actie hoeft te komen tegen Blackpool, en heeft er nu één meer dan Bolton. Danny Welbeck maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

/

Aan dit doelpunt ging een prachtige controle van Darren Bent vooraf. De aanvaller werd bij de tweede paal gevonden door Jordan Henderson, maar de bal was te hoog voor een directe doelpoging. Bent strekte zijn voet en plukte het leder knap uit de lucht, waarna hij Jussi Jääskeläinen onder vuur nam. De doelman kon met zijn borst nog redding brengen, maar had vervolgens geen antwoord op de rebound van Welbeck, die al vallend binnenkopte. Het bleek de beslissing te zijn in de wedstrijd, want Bolton wist in het restant niets terug te doen.

De overwinning kwam de thuisploeg toe, want zeker in de eerste helft was zij een stuk gevaarlijker dan Bolton. De beginfase was levendig met kansen voor Asamoah Gyan, Kieran Richardson en Bent, maar daarna werd het plotseling iets stiller voor de doelen. De openingstreffer van Welbeck bracht daar verandering in en kort voor rust kreeg Bolton nog een goede kans op de gelijkmaker, maar met een katachtige reactie hield Craig Gordon een inzet van Zat Knight uit zijn doel. De keeper van Sunderland zag Gyan na rust nog de paal raken, terwijl Ivan Klasnic in extremis nog een enorme kans op de gelijkmaker om zeep hielp. Doelpunten vielen er niet meer.