voetbalzone

Sunderland verpest ‘degradatiefeestje’ voor fans van eeuwige rivaal

Tim Siekman12 apr 2018, 14:38
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2018, 14:38
Advertentie

Sunderland beleeft wederom een erbarmelijk seizoen en staat op de 23e plek in de Championship, zes punten verwijderd van een veilige plek en met nog vier wedstrijden te spelen. Na het 1-1 gelijkspel tegen Norwich City wilden fans van rivaal Newcastle United tijdens het komende thuisduel 'een feestje vieren', maar Sunderland steekt daar een stokje voor.

Sunderland heeft besloten dat de tickets voor de wedstrijden tegen Burton Albion en Wolverhampton Wanderers louter bij de ticketbureau's verkrijgbaar zijn, waardoor klanten kunnen worden gecontroleerd op eerdere aanwezigheid in het Stadium of Light om te zien of men daadwerkelijk fan is van the Black Cats of dat er sprake is van 'feestvierders', zo weten Sky Sports en the Guardian te melden.

De club wil hiermee het scenario uit 1987 voorkomen, toen meer dan duizend fans van Newcastle zich hadden gemeld op Roker Park om Sunderland te zien degraderen bij de wedstrijd tegen Gillingham. Fans van Newcastle kondigden via social media aan dat ze tickets wilden kopen, maar dit gaat dus niet door. De ploeg van Chris Coleman heeft het zwaar dit seizoen, met ook nog uitduels met Reading en Fulham op het programma.

Bezig met laden …